Izbornik Gregg Popovich ostao je bez još jednog igrača, Zach LaVine morat će zbog Covid protokola ostati tjedan dana u izolaciji, pa je američka košarkaška reprezntacija otputovala na Olimpijske igre samo s osmoricom.

Popovich se nada da će se zvijezda Chicago Bullsa naknadno priključiti, ali u nedjelju će protiv Francuske sigurno morati zaigrati bez njega.

U avionu za Tokio tako su bili Bam Adebayo (Miami Heat), Kevin Durant (Brooklyn Nets), Draymond Green (Golden State Warriors), Damian Lillard (Portland Trailblazer’s), Jayson Tatum (Boston Celtics), JaVale McGee (33), Jerami Grant (Detroit Pistons) i Keldon Johnson (21).

Amerikanci bi se trebali kompletirati tijekom olimpijskog turnira, nakon završetka finala doigravanja NBA lige priključit će se Devin Booker (Phoenix Suns), Jrue Holiday (Milwaukee Bucks) i Khris Middleton (Milwaukee Bucks).

Već ranije nastup su otkazale zvijezde LA Lakersa LeBron James i Anthony Davis, a nedavno i dvostruki MVP lige i najbolji igrač Golden State Warriorsa Stephen Curry (33), dok je jedan od najboljih igrača NBA lige Kawhi Leonard (LA Clippers) u doigravanju zaradio ozljedu koljena. 

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!