HŠK Zrinjski je u nedjeljnu večer utakmicom na Pecari otpočeo novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Odmah na startu teksta treba naznačiti da se u budućim osvrtima više nećemo doticati prethodne sezone i propuštene Europe jer je to sada već daleka svršena prošlost.

Iako se susret na Širokom opet nije završio pobjedom Plemića čime se nastavlja neugodna tradicija na prelijepom zdanju u centru ovog hercegovačkog gradića, mjesta za zadovoljstvo i (umjereni) optimizam – ima.

Zrinjski je na kraju utakmice ostavio sasvim sigurno mnogo bolji dojam a puni plijen Mostarci su mogli odnijeti u sudačkoj nadoknadi kada je golman domaćih Miškić čudesno obranio šut mladom Igoru Saviću, šut koji su valjda svi osim Miškića vidjeli u golu Širokog.

No upravo je taj mladić, Igor Savić, čini se već sada, puni pogodak Sergeja Jakirovića. U prethodnom periodu Savić se kalio na terenima teške Federalne lige u dresu GOŠK-a gdje se domogao i dresa mlade reprezentacije BiH. Ovaj 20- godišnjak na kraju je, po mišljenju mnogih, zaslužio i epitet igrača utakmice, rekli bismo i sasvim zasluženo.

Naravno, ne treba sada nakon jedne utakmice momku stavljati pritisak na ramena jer ipak radi se o nogometašu koji prvi put igra u najjačem rangu bh nogometa, no s obzirom na sve moramo konstatirati kako Savić ima ono nešto što je Plemićima nedostajalo u proteklom periodu. Bit će tu oscilacija, teških trenutaka ali ono što će 9 od 10 navijača Zrinjskog u ovom trenutku potpisati je to da će prije prihvatiti promociju novog mladog nogometaša nego novu titulu prvaka BiH.

Htjeli mi priznati ili ne, Sergej Jakirović polako provodi svoj plan novog Zrinjskog. Mladog kadra napokon ima, Ivan Bašić već se u potpunosti etablirao tijekom protekle sezone i njegov status u Zrinjskom je neupitan. A na pripremama je i mladi Nikša Šilić pokazao o kakvom se talentu radi. Svoje prigode kao zapete puške čekaju Patrik Bošnjak, Gabriel Čoko, Antonio Prskalo, Blaž Bošković, a vidjet ćete, svi oni redom već sada mogu doprinijeti Zrinjskom. Zato se slažemo sa strategom Plemića, jer ovo je stvarno neki novi Zrinjski. Mladost i iskustvo.

Budemo li strpljivi, čekaju nas lijepe stvari pod Bijelim Brijegom. A sada ide poslastica, gradski derbi.. . 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!