Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u suradnji i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, uspješno su rasvijetlili slučaj upotrebe vatrenog oružja koji se dogodio 20. srpnja u 20.30 sati, na području Zenice, u kojem je lice H.S., rođeno 1954. godine, iz Zenice, zadobilo teže tjelesne ozljede, a lica koja su upotrijebila vatreno oružje pobjegla su.

Nakon izvršenih očevidnih radnji, službenici Sektora kriminalističke policije su došli do određenih indicija i kvalitetnih operativnih saznanja, koja su provjeravana i u pravcu kojih su poduzimane operativne aktivnosti policijskih timova angažiranih na otkrivanju i lišenju slobode lica koje je upotrijebilo vatreno oružje, kao i svih drugih lica koja su se mogla dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Kao rezultat naznačenih aktivnosti, isto večer, nepuna dva sata nakon izvršenja krivičnog djela, na odvojenim lokacijama na području Grada Zenica, locirana su i lišena slobode dva lica koja su se dovodila u vezu sa navedenom upotrebom vatrenog oružja, a radi se o licima:  A.J., rođen 1986. godine i Š.E., rođen 1988. godine, oba iz Zenice.

Nad uhićenim licima je u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a ZDŽ-a sprovodena kriminalistička obrada nakon čega su, tokom jučerašnjeg dana uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršitelja, predata na nadležnost i daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu ZDŽ-a

U sklopu naznačenih aktivnosti, od strane policijskih timova, a u skladu sa naredbama Županijskog suda u Zenici, izvršeni su pretresi u mjestu Gornja Osojnica, kojom prilikom je pronađen pištolj sa pripadajućim okvirom i streljivom, kojim je izvršeno navedeno krivično djela, te je pronađeno i oduzeto putničko motorno vozilo kojim su lica pobjegla nakon izvršenja krivičnog djela. Pronađeno oružje i vozilo će biti predmet potrebnih vještačenja i provjera i isti će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku.

Oba lica koja su  lišena slobode od ranije su poznata policiji kao višestruki počinitelji krivičnih djela, priopćeno je iz MUP-a Zeničko-dobojske županije.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!