Nogometaši Dinama svladali su kao gosti momčad Hrvatskog dragovoljca s uvjerljivih 4-0 (2-0) u prvoj utakmici 2. kola HT Prve lige odigranoj u petak na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Dvostruki strijelac za aktualne hrvatske prvake bio je Lovro Majer, koji je pogađao mrežu u 19. i 53. minuti, a po jednom su se u strijelce upisali Josip Šutalo u 35. minuti i Mario Gavranović u 49. minuti.

Dinamo se pobjedom privremeno smjestio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice s tri boda, koliko ima i prvoplasirani Osijek te Istra 1961, Rijeka i Slaven Belupo, dok je Hrvatski dragovoljac na zadnjem mjestu bez boda iz dvije utakmice i s gol-razlikom 1-7.

Nakon šokantnog poraza (0-2) na otvaranju nove sezone Prve HNL na Maksimiru od Slaven Belupa, izabranicima Damira Krznara nasušno je trebala uvjerljiva izvedba i pobjeda u dvoboju s povratnikom u prvoligaško društvo. Hrvatski dragovoljac je od početka dao do znanja da se neće nadigravati s Dinamom i da će čuvanje mreže biti prioritetni zadatak za momčad pod vodstvom Miroslava Kuljanca.

U prvih 15 minuta je formalno domaćinima na stadionu u Kranjčevićevoj to uspijevalo, ali prvu ozbiljniju akciju na utakmici Dinamo je pretvorio u pogodak. U 19. minuti Josip Šutalo je ubacio s desne strane i vidio samog Lovru Majera na suprotnoj vratnici. Ponajbolji Dinamov igrač na početku sezone primio je loptu i s ruba peterca, uz malo sreće, pogodio mrežu.

Bio je to početak muka za vratara i kapetana Hrvatskog dragovoljca Zvonimira Šubarića koji je odličnom intervencijom u 34. minuti spriječio Majera u postizanju drugog pogotka. No, minutu poslije bio je nemoćan. Majer je s lijeve strane kaznenog prostora ubacio na pet metara, gdje je Josip Šutalo nadvisio sve igrače Dragovoljca i glavom poslao loptu u mrežu.

Do kraja poluvremena Šubarić je u 39. minuti nogom obranio još jedan opasan udarac Majera, a 42. minuti domaćeg vratara nije uspio svladati ni Luka Menalo udarcem glavom.

Samo osam minuta igre u drugom poluvremenu trebalo je Dinamu da udvostruči prednost ostvarenu u prvom dijelu. Već u 49. minuti Marko Bulat je po lijevoj strani sjajnom loptom proigrao Bartola Franjića koji se sjurio prema kaznenom prostoru i ubacio u sredinu prema Mariju Gavranoviću. Švicarski reprezentativac je ‘lažnjacima’ izbacio dvojicu domaćih braniča i sa sedam metara lakoćom po treći put svladao Šubarića.

Na novi pogodak trebalo je čekati samo četiri minute. Akcija je krenula po desnoj strani, da bi završila kod usamljenog Luke Ivanušeca na lijevoj strani kaznenog prostora. Ovaj je odlučio uputiti oštru loptu prema vratima, koju je Šubarić samo okrznuo. Majer je podmetnuo nogu i koljenom loptu skrenuo u mrežu za svoj drugi, a Dinamov četvrti pogodak na utakmici.

Iako je nakon toga Dinamova inicijativa malo oslabila, Krznarova momčad je u još nekoliko navrata stvorila dobre prilike, ali je Šubarić u svim tim situacijama izašao kao pobjednik i opravdao status najboljeg igrača domaće momčadi, unatoč tome što je četiri puta morao po loptu u mrežu.

Utakmicu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici sudio je Ante Čuljak iz Zagreba.

Strijelci: 0-1 Lovro Majer (19), 0-2 Josip Šutalo (35), 0-3 Mario Gavranović (49), 0-4 Lovro Majer (53) 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!