Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je, komentirajući odluku visokog predstavnika Velentina Inzka koji je nametnuo dopune Kaznenog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, izjavio da je potpuno neshvatljivo, katastrofalno od odlazećeg visokog predstavnika „koji ovako nevjerojatnim nametanjem zakona kao da želi ugasiti svjetlo u ovoj zemlji“.

Borenović smatra da on nema nikakve veze s nečim „što otvara stare rane“.

– Ovo je jedan, po meni, vrlo štetan politički pokušaj nametanja zakonskog rješenja koje će dovesti do političkog kaosa u ovoj zemlji, u zemlji koja je toliko opterećena korupcijom, kriminalom, neradom, nečinjenjem pojedinaca koji su dobili institucije u svoje ruke. Imam osjećaj da ih ovim visoki predstavnik amnestira i otvara nešto što je zaista katastrofalno – kazao je Borenović.

Dodao je da, nametati zakon na taj način, odlazeći iz BiH, „produbljujući političke rane, samo će proizvesti kontraefekt, jačat će retrogradne strukture i proizvest će politički kaos s vrlo nesagledivim mogućim posljedicama“.

Borenović smatra da visoki predstavnik na ovaj način čini ogromnu političku štetu BiH, „jer nameće zakon koji će biti nemoguće provesti, koji će biti politički alat u rukama pojedinaca da se obračunaju, ne zbog sadržaja nečega što je osjetljivo, bolno, nego da bi se pokušalo obračunati s političkim neistomišljenicima“.

– Potpuno štetan potez Valentina Inzka koji odlazi iz ove zemlje gaseći vjerojano i posljednju svjetiljku političku u ovoj zemlji. Mislim da je to politički katastrofalno – zaključio je Borenović.

/HMS/

error: Content is protected !!