Isprobajte jednostavan recept portala Slatki svijet za brz i sočan čokoladni kolač s trešnjama. U nedostatku trešanja možete koristiti višnje, maline ili šumsko voće. Kolač je uvijek jednako ukusan i uvijek uspijeva.

Sastojci

Biskvit s trešnjama
200 g glatkog brašna
50 g kakaa u prahu
½ praška za pecivo
180 g šećera
2 vanilin šećera
3 jaja
1 žličica cimeta
200 g kiselog vrhnja
100 ml ulja
300 g odkoštenih trešanja ili višanja
Čokoladna glazura
100 g čokolade za kuhanje
1 žlica ulja

Priprema

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu.

U zasebnoj zdjeli izmiksajte jaja sobne temperature sa šećerom i vanil šećerom. Miksajte ih 5 minuta tako da dobijete gustu, svijetlu smjesu. Zatim umiješajte kiselo vrhnje sobne temperature i ulje.

Postupno dodajte suhe sastojke, a nakon svakog dodavanja smjesu kratko izmiksajte na najmanjoj brzini. Prilikom dodavanja suhih sastojaka obavezno ih prosijte kako bi uklonili sve grudice. Na kraju u smjesu umiješajte očišćene i ocijeđene trešnje ili višnje.

Pripremljenu smjesu izlijte u duguljasti kalup za kolače kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Kolač pecite 35-40 minuta na temperaturi od 180°C. Nakon 35 minuta svakako provjerite kolač čačkalicom da vidite je li pečen.

Pečeni kolač ostavite 10-15 minuta sobnoj temperaturi da se malo ohladi, a zatim ga pažljivo preokrenite na rešetku za hlađenje.

Za pripremu glazure čokoladu otopite na laganoj vatri zajedno s uljem. Ostavite da se čokolada malo ohladi na sobnoj temperaturi. Potpuno ohlađeni kolač premažite čokoladnom glazurom. Kolač dodatno ukrasite čokoladnim mrvicama ili svježim voćem.

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

error: Content is protected !!