Drugog dana Olimpijskih igara hrvatski sportaši zabilježili su dobre rezultate.  

Vijesti i izvještaje s Olimpijskih igara pratite na #Tokyo2020!

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić zauzeo je treće mjesto na preči nakon dvije od tri subdivizije kvalifikacija na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srbić je nastupio u prvoj subdiviziji te je za svoju vježbu dobio ocjenu 14.633 što je tada bilo dovoljno za prvo mjesto, no u drugoj subdiviziji bolji od svjetskog prvaka na ovoj spravi iz 2017. godine bili su Japanac Daiki Hashimoto sa 15.033 i Kazahstanac Milad Karimi sa 14.766.

Plasman u finale koji je na progamu 3. kolvoza izborit će najboljih osam.

Braća Martin i Valent Sinković superiorno su odradili prvi nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. U prvoj utrci kvalifikacijske skupine pobijedili su s vremenom 6:32.41, što je bilo 4.52 sekunde brže od drugoplasiranih Danaca i 8.58 brže od trećeplasirane Kanade.

– Generalno smo zadovoljni s utrkom, ali definitivno moramo bolje za polufinale, rekao je Valent Sinković.

I hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina (35) uspješno je započeo nastup na svojim četvrtim olimpijskim igrama. U susretu 1. kola u pojedinačnoj konkurenciji svladao je Togoanca Kokoua Dodjia Fannyja sa 4-0 (11-5, 11-6, 11-3, 13-11).

U 2. kolu Gaćina će igrati protiv mnogo zahtjevnijeg suparnika, Francuza Emmanuela Lebessona.

Hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić pobijedila je u dvoboju 1. kola kategorije do 57 kilograma Amerikanku Yarisel Ramirez jednoglasnom odlukom sudaca.

Dvadesetogodišnja Ćaćić prva je hrvatska boksačica koja je ikad nastupila na Olimpijskim igrama, a ubilježila je i prvu pobjedu, iako nije bila favoritkinja protiv jednako mlade Amerikanke.

– Ovo je za mene tek početak, smatram boks kao igru, dobra sam u tome i nadam se da ćete me dugo, dugo gledati. O sljedećoj protivnici ne razmišljam, rekla je Ćaćić.

Hrvatska streljačica Snježana Pejčić zauzela je 31. mjesto u disciplini zračna puška 10 metara. Pejčić je došla do 622.6 krugova, što je bilo dovoljno za 31. mjesto, a do plasmana u finale dijelilo ju je nešto manje od šest krugova.

– Nije dobro, ali nije ni loše. Mislim da je rezultat s kojim se ulazilo u finale sve iznenadio jer je to zbilja visoki prag. Sa 628 krugova se ostalo bez finala. Nitko nije znao šta očekivati, ali su rezultati užasno visoki, rekla je Snježana.

Sreće nije imala ni hrvatska reprezentativka u Taekwondou Kristina Tomić (26). Izgubila je u dvoboju 1. kola u kategoriji do 49 kilograma od Kolumbijke Andree Ramirez Vargas.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!