Je*o te, tek mi je 29, rekao je još šokirani danski nogometaš Christian Eriksen nakon što ga je liječnik oživio na terenu. 

–Otprilike 30 sekundi kasnije otvorio je oči i mogao sam razgovarati s njim. Bio je to dirljiv trenutak. U takvim hitnim medicinskim intervencijama u svakodnevnom životu šansa za uspjeh je daleko manja – rekao je njemački liječnik i potvrdio da je to bila prva rečenica koju je rekao. 

Christian Eriksen prevezen je u bolnicu, utakmica se nastavila istoga dana, a ubrzo se i sam nogometaš javio, a onda je stigla odluka – Christian treba defibrilator.  

–Nakon različitih pretraga srca kojima je bio podvrgnut odlučeno je da bi Christian trebao nositi ugradbeni defibrilator. Taj uređaj je potreban nakon srčanog udara prouzročenog perturbacijama srčanog ritma – rekao je liječnik danske reprezentacije Morten Boesen. Sada će mu upravo taj uređaj, koji mu može spasiti život, okončati karijeru u Italiji. 

“Eriksenu ne možemo dati zeleno svjetlo za igranje u Serie A. Da bi se opet vratio prvoligaškom talijanskom nogometu, potrebno je uklanjanje defibrilatora te da nalazi nakon uklanjanja pokazuju kako je u potpunosti zdrav i spreman za najveće napore”, izjavio je glavni liječnik Talijanskog nogometnog saveza Franco Braconaro.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!