Federalni inspektor fizički je napadnut jutros, prilikom vršenja inspekcijskog nadzora na području Neuma, a pripadnici nadležne policijske uprave ubrzo potom su priveli napadača i o svemu informirali nadležno tužiteljstvo.

Postupajućeg federalnog inspektora za cestovni promet grubo fizički napao je suvozač teretnog vozila, nad kojim je vršen nadzor zbog prekršaja. Dogodilo se to u mjestu Materiz, na ulazu u općinu Neum, a počinitelj je uništio službeni laptop i oštetio dio službenog vozila Federalne uprave za inspekcijske poslove. Potom se, sa vozačem, vozilom udaljio s mjesta događaja.

-Napadač je priveden ubrzo nakon što je, o tom događaju inspektor, informirao nadležnu policijsku upravu. Poduzete su i ostale radnje iz njihove nadležnosti, a o svemu su informirali i nadležno tužiteljstvo- navodi se.

Federalna uprava za inspekcijske poslove osuđuje najnoviji napad na federalne inspektore i pokušaje da se drskim i nasilnim ponašanjem spriječi provođenje zakona tijekom redovnih inspekcijskih poslova, a prijetnjama i napadima na ovlaštene službene osobe izuzme iz zakona i prekršajne odgovornosti.

Podsjećaju da je napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti, krivično djelo, a očekuju dalje postupanje nadležnih policijskih i pravosudnih tijela u smislu provođenja istrage i pokretanja krivičnog postupka protiv napadača.

Zahvaljuju pripadnicima Policijske uprave Neum za brzu intervenciju i reakciju na taj nemili događaj koji, srećom, nije završio i težim epilogom po zdravlje i život napadnutog inspektora.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!