U nedjelju 25. srpnja na inicijativu pape Franje obilježava se 1. Svjetski dan baka i djedova te starijih osoba.

Tim povodom predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj, riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić, predvodit će svečano euharistijsko slavlje u katedrali sv. Vida u Rijeci. Početak je u 11 sati, a liturgijsko slavlje u izravnom prijenosu moći će se pratiti na Facebook stranici i Youtube kanalu Riječke nadbiskupije te Hrvatskom katoličkom radiju.

Liturgijsko pjevanje animirat će zbor duhovne obitelji Omnia Deo i tom prigodom izvesti pjesmu „U zagrljaju vrimena“ posvećenu starijim osobama. Autor teksta je Frane Bilić, autor glazbe Joško Ćaleta i umjetnički voditelj ansambla Lado Krunoslav Šokac. Pjesma „U zagrljaju vrimena“ plod je inicijative „Zagrlimo starije pjesmom“ koju je Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj pokrenulo u ljeto 2020. potaknuto pozivom pape Franje na dosjetljivost u ljubavi prema starijim osobama kako bi im se olakšale usamljenost i izoliranost uzrokovane pandemijom Covid-19.

Na 1. Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba,te starijih osoba, a koji se događa tijekom Godine obitelji Amoris Laetitia, papa Franjo predvodit će večernju misu u bazilici svetog Petra u Rimu.

Izvor: narod.hr