Hrvatska reprezentativka u Taekwondou Kristina Tomić (26) izgubila je u svom prvom nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju, u dvoboju 1. kola u kategoriji do 49 kilograma bolja od Tomić bila je Kolumbijka Andrea Ramirez Vargas.

Sredinom treće runde Kolumbijka je povela sa 25-5 pa je dvoboj prekinut zbog prevelike razlike u bodovima.

Kako je Kolumbijka u dvoboju punom preokreta potom izgubila od Turkinje Yildirim s 31-30, Tomić je izgubila šansu za nastavak natjecanja kroz repesaž.

– Definitivno sam razočarana, očekivala sam puno, puno više. Dugo sam se spremala za svoj prvi olimpijski nastup, ali očito nije bio moj dan. Mi smo spremali istu taktiku kao i u zadnjem meču u kojem sam je pobijedila, ali je i ona ovaj puta pokazala sasvim drugačiji stil. Očito se pripremila za mene, kazala je Tomić, članica TK Osvita iz Zagreba.

Tomić (26) je europska prvakinja iz Kazanja 2018. godine, dok u svojim vitrinama ima i dvije bronce sa svjetskih prvenstava iz Južne Koreje 2017. i Engleske 2019. godine.

Tomić je poznata i kao jedina vrhunska taekwondašica koja ima dijagnosticirani dijabetes, a ovo su joj bile prve Olimpijske igre.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!