Program obilježavanja Dana zahvale za sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na stolačkoj bojišnici (Mladen Šimović, Dragan Dževlan, Stojan Matić, Željko Ereš, Goran Granić, Pero Bebek i Stanko Vukojević) započeo je svetom misom zadušnicom koju je u crkvi svetog Ante na Humcu slavio fra Dario Dodig, gvardijan franjevačkog samostana sv. Ante.

Nakon toga, na spomen-obilježju na Drenovcu, vijence i cvijeće uz zapaljenu svijeću položili su članovi obitelji poginulih branitelja, čelnici grada Ljubuškog na čelu gradonačelnikom Vedranom Markotićem i predsjednikom Gradskog vijeća Tihomirom Kvesićem, županijski dužnosnici na čelu s predsjednikom Skupštine ZHŽ-a Ivanom Jelčićem, dopredsjednik Vlade ZHŽ-a i ministar financija Toni Kraljević, županijski ministar unutarnjih poslova David Grbavac i ministar branitelja Mladen Begić, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, saborski zastupnik Nevenko Barbarić te rodbina, suborci i prijatelji.

Službu riječi slavio je fra Andrija Nikić uz prigodnu molitvu za sve poginule hrvatske branitelje, osobito one koji su pali na stolačkoj bojišnici.

Organizator Dana sjećanja i komemoracije je Služba za branitelje Grada Ljubuškog i udruge proistekle iz Domovinskog rata.

M.Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!