Radionica za nevladine organizacije na temu “Uloga nevladinih organizacija u prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva i dojke” koja se održava u okviru projekta ON TIME – PreventiON and early detecTIon for more effective treatMEnt of colon and breast cancer / Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke, održat će se u četvrtak, 29. srpnja u 11 sati u agroturizmu Marića gaj u Grudama.

Medijima će se obratiti predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke dr. Andrea Jurić, specijalist javnog zdravstva u Zavod za javno zdravstvo Zadar dr. Ana Petrić te direktorica Centra za kontrolu i prevenciju nezaraznih bolesti u Institutu za javno zdravlje Crne Gore dr. Đurđica Ostojić.

Projekt “ON TIME” je započeo 1. lipnja prošle godine i trajat će 24 mjeseca do 31. svibnja 2022. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 813.445,71 eura, od čega je Europska unija osigurala 691.428,85 eura bespovratnih sredstava.

Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar (Hrvatska) s partnerima Opća bolnica Zadar (Hrvatska), Institut za javno zdravlje Crne Gore, JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar (Crna Gora) i Zavod za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije (Bosna i Hercegovina), priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!