Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga-Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo priveli su E.Š. rođen 1987. godine u Užicu, nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

On je predan u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Županije Sarajevo. Po završenoj kriminalističkoj obradi bit će, uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, predat u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga-Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo oduzeli su i kompletnu  “laboratoriju” za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane  pronađenu u iznajmljenom stanu, u ulici Humska u općini Novo Sarajevo, koji koristi E.Š. rođen 1987. godine u Užicu, nastanjen u Sarajevu.  

– Pretres tog stana izvršen je u operativnoj akciji kodnog naziva ‘HEISENBERG’, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo i na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu – navode iz MUP-a ŽS.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!