Jučerašnjoj pomorskoj nesreći koja se oko 14,15 sati dogodila u Vodicama, teže su ozlijeđeni 29-godišnji vozač vodenog skutera kao i njegova maloljetna suvozačica, oboje njemački državljani. 

Do pomorske nesreće je došlo kada je 29-godišnjak, upravljajući vodenim skuterom bez potvrde o osposobljenosti za upravljanje, neopreznim upravljanjem na udaljenosti 150 metara od obale udario u katamaran na kojem su bili državljani R Austrije. 

Od siline udara teže su ozlijeđeni vozač vodenog skutera kao i njegova maloljetna suvozačica koji su nakon pružene liječničke pomoći u Općoj bolnici u Šibeniku pušteni na kućnu njegu. 

Također je utvrđeno da tvrtka iz Vodica, koja iznajmljuje plovila, za navedeni vodeni skuter nema koncesijsko odobrenje kao i da se nisu uvjerili da 29-godišnjak nema potvrdu o osposobljenosti za upravljanje, koje postupanje prema koncesionaru je preuzela Lučka kapetanija Šibenik, ispostava Vodice. 

Protiv 29-godišnjaka će, zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa, biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Izvor:vecernji.ba

error: Content is protected !!