Argentinski skakač motkom German Chiaraviglio pozitivan je na koronavirus i za njega su Olimpijske igre u Tokiju završile i prije nego što su počele.

– Jako je teško obraditi ovu vijest u mojoj glavi, sigurno će mi trebati puno vremena, kazao je argentinski atletičar.

– Nažalost, izoliran sam u hotelu u kojem ću provesti nekoliko dana. Znali smo da su ove Olimpijske igre drugačije i s drugačijim pravilima, i evo mene, ja sam na redu, dodao je Chiaraviglio kojem su ovo trebale biti treće OI nakon nastupa u Pekingu i Rio de Janeiru.

U samoizolaciji, ali iz predostrožnosti je završilo nekoliko članova australske delegacije koji su bili u kontaktu s dvostrukim svjetskim prvakom u skoku s motkom, Amerikancem Samom Kendricksom koji je morao odustati od nastupa na OI zbog pozitivnog nalaza na virus COVID-19.

– Članovi australske delegacije su izolirani u svojim sobama kao mjera opreza nakon vijesti o pozitivnom nalazu na COVID američkog atletičara, objavili su iz Australskog olimpijskog odbora.

Nešto ranije je objavljeno i kako Kendricks morao odustati od nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju zbog pozitivnog nalaza.

– Zdravlje i sigurnost naših sportaša naš je prioritet. U skladu s lokalnim pravilima i protokolima, Sam je prebačen u hotel te se nalazi u izolaciji. Poštujući njegovu privatnost, ne možemo dati više informacija, objavio je Američki olimpijski odbor.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!