Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je na posljednjem sastanku stranaka iz Republike Srpske razgovarano i o formiranju koncentracijske, odnosno vlade nacionalnog jedinstva u kojoj bi bila i oporba, a njen cilj bi bio da se ponište sve nametnute odluke visokih predstavnika.

Dodik je naveo da prihvaća da se formira Vlada u kojoj će biti lideri stranaka shodno njihovoj veličini i sudjelovanju u političkom životu RS i da se na taj način okupe.

-Razgovarat ćemo o tome i u narednim danima. Spreman sam i ponudio sam na prethodnom sastanku lidera stranaka Srpske da podnesem ostavku na mjesto člana Predsjedništva, kao i da to urade i svi zastupnici i članovi Vijeća ministara, odnosno da se povučemo iz tih organa, što bi bila jaka poruka, rekao je Dodik za ATV.

Prema njegovim riječima, cilj koncentracijske Vlade bi bio da se Republika  Srpska vrati u ustavnu poziciju vezano za Ustav BiH, odnosno da se ponište sve nametnute odluke visokih predstavnika, kao i one neustavne.

-Također, cilj bi bio da se povučemo iz sporazuma o vojsci koji smo dali, kao i sporazuma o neizravnim porezima te na tom planu formiramo svoju instituciju, da se povučemo iz sporazuma o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću, te da se pravosuđe organizira u skladu s onim što je predviđeno ustavima Srpske i BiH, pojasnio je Dodik.

/HMS/

error: Content is protected !!