Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig izborili su finale Olimpijskih igara u konkurenciji parova! Uvjerljivom su predstavom pobijedili novozelandski par Michael Venus/Marcus Daniell sa 6-2, 6-2 poslije sat i 15 minuta igre.

– Po ovo smo došli ovdje i ovo smo sanjali. Ovo je nedostajalo u našoj kolekciji svih naših uspjeha. Pogotovo što smo zajedno ušli u olimpijsko finale. Nemamo riječi, san snova, apsolutno smo ponosni. Pokazali smo kakvu moć imamo i kakav smo fenomenalan tim, rekao je Čilić za HRT nakon meča.

– Rezultatski izgleda jednostavno, ali na terenu to nije bilo tako. Bili smo jako dobri u ključnim trenucima. Sretni smo i ponosni, medalja je tu. Sretan sam što sam ovo podijelio sa svojim kumom i najboljim prijateljem, dodao je Dodig.

– Kad smo vidjeli kako su Sinkovići izdominirali, inspirirali su nas. Oni su zlatni momci, njima se treba nakloniti do poda. I nama su došli dati podršku, to govori kakvi su ljudi. Donijeli su nam i sreću, i ugledali smo se na njih, rekao je Čilić.

Dodig i Čilić su u srijedu preokretom pobijedili britanski par Joe Salisbury/Andy Murray i to nakon što su imali set zaostatka i 2-4 u drugom.

– Apsolutno je to meč koji nam je omogućio medalju. Oni su najjači par s kojima smo ikad igrali, a igrali smo i s Francuzima Mahutom i Herbertom, koje su oni razmontirali u Tokiju. Bio je najteži meč koji smo igrali i koliko je bilo bitno proći taj meč, izjavio je Marin, koji uz Grand Slam naslov i naslov u Davis Cupu ima i olimpijsku medalju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!