Njemačka jahačica Jessica von Bredow-Werndl osvojila je drugo zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje je dan nakon ekipnog trijumfa u dresuri najbolja bila i u pojedinačnom natjecanju na grlu TSF Dalera, s ukupnom ocjenom od 91,732 boda.

I srebrna medalja je otišla u Njemačku, zaslugom Isabell Werth i grla Bella Rose 2, koje su osvojile 89,657 bodova, dok je brončano odličje zaslužila Britanka Charlotte Dujardin na grlu Gio s 88,543 boda.

Za 35-godišnju Jessicu von Bredow-Werndl ovo je premijerni nastup na olimpijskim igrama i odmah je osvojila oba dresurna zlata, dok je 52-godišnja Isabell Wert potvrdila svoju klasu i osvojila 12. olimpijsku medalju na svojim šestim Igrama.

Wert je debitirala u Barceloni 1992., a propustila nastupe u Ateni 2004. i Londonu 2012. U svojoj kolekciji ima šest ekipnih zlata, a ovo joj je peto pojedinačno srebro uz naslov olimpijske pobjednice osvojen 1996. u Atlanti.

Britanka Dujardin se nakon dva uzastopna pojedinačna olimpijska zlata u Londonu i Riju, u Tokiju morala zadovoljiti broncom, koju je osvojila i u ekipnom natjecanju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!