Vijeće za elektroničke medije (VEM) u srijedu je odlučilo da je Top radio najpovoljniji ponuditelj za koncesiju za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije na frekvenciji 101 MHz na kojoj je do kraja svibnja emitirao Radio 101 što znači da je Stojedinica izgubila koncesiju.

Vijeće za elektroničke medije takvu je odluku donijelo temeljem Obavijesti o namjeri davanja koncesija za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije na radijskoj frekvenciji 101,0 MHz, na kojoj je do kraja svibnja emitirao Radio 101.

Top radio d.o.o. izabran je kao najpovoljniji ponuditelj, temeljem provedenog postupka tajnog glasovanja, sa šest glasova, a jedan glas dobio je ponuditelj Zwei 01 d.o.o. 

Radijska koncesija Top radiju je dodijeljena na razdoblje od 15 godina.

Radio 101 kratko se oglasio na Facebooku gdje je objavio odluku VEM-a, uz poruku “Hvala vam svima. Javit ćemo se uskoro, sad smo još svi malo.. bez riječi..”. 

Radio 101 prestao je emitirati nakon 37 godina postojanja 31. svibnja u ponoć nakon što mu u svibnju nije bila produljena koncesija zbog nepotpune dokumentacije. 

Radnici “Stojedinice” zatražili su izdavanje privremene koncesije, a predsjednik VEM-a Josip Popovac tada je objasnio da Zakon o elektroničkim medijima ne poznaje pojam “privremene koncesije”.

Novi postupak dodjele koncesije bio je pokrenut 9. lipnja, a pristiglo je osam ponuda za frekvenciju 101 MHz.

Za koncesiju na tu frekvenciju ponude su dali Top Radio d.o.o., Dvadesetičetirisedam d.o.o, Zwei 01 d.o.o, HURiN promocija d.o.o, 101 FM Radio d.o.o., Nepce svijet d.o.o., Crodux inženjering d.o.o. te Radio 101 d.o.o.

Vijeće za elektroničke medije na današnjoj je sjednici odlučilo i o najpovoljnijem ponuditelju za područje Grada Splita, a to je Sveučilište u Splitu.

Sveučilište u Splitu izabrano je jednoglasno, u tajnom glasovanju, a radijska mu se koncesija dodijelila na razdoblje od 11 godina.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!