Bivši glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić ostaje u pritvoru još mjesec dana, doznaje RTL. USKOK je zatražio još dva mjeseca istražnog zatvora, no sudac Županijskog suda u Zagrebu je na ročištu koje se jučer održalo odredio jedan mjesec pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Pritvor je produžen i akterima afere Advent, Denisu Mohenskom, bivšoj članici Povjerenstva za davanje u zakup javnih površina Jeleni Čeklić, vozaču bivšeg gradonačelnika Milana Bandića Zdravku Krajini.

Poduzetniku Milanu Lončariću, koji je prema sumnjama USKOK-a Kazimiru Bačiću dao 50 tisuća eura da ih preda Milanu Bandiću za posredovanju u projektu Vrtovi svjetla, također je produljen pritvor.

Andrea Šulentić, pročelnica Stručne službe gradonačelnika Zagreba koja je jučer uhićena u velikoj akciji policije i USKOK-a i koju se sumnjičilo da je namještala natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, puštena je na slobodu prije par dana jer su ispitani svi svjedoci te više nema razloga da je se zadrži u istražnom zatvoru.

Izvor: narod.hr/rtl.vijesti.hr

error: Content is protected !!