U NBA ligi je održan draft, a pravo na prvi izbor imali su Detroit Pistonsi koji su izabrali 19-godišnjeg braniča sveučilišta Oklahoma State Cadea Cunninghama.

Cunningham je u prosjeku imao 20.1 koš, 6.2 skoka, 3.5 asistencija i 1.6 ukradenih lopti, a 2019. je bio i član američke reprezentacije do 19 godina koja je osvojila svjetski naslov.

– Sve ovo je ludo. Riječi ne mogu izraziti emocije. Spreman sam vidjeti što mogu pokazati na sljedećem koraku, rekao je 19-godišnjak nakon drafta.

Detroit je prošle godine imao omjer pobjeda i poraza 20-52, a prvi “pick” je dobio na lutriji 22. lipnja. Posljednji put Pistonsi su imali prvi izbor drafta 1970. kada su izabrali Boba Laniera koji je 1992. uvršten u Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Drugi su birali Houston Rocketsi, a izabrali su 19-godišnjeg braniča Jalena Greena koji je prošle sezone igrao za Ignite u NBA razvojni ligi.

Cleveland Cavaliersi su bili treći izabravši 213 cm visokog Evana Mobleyja koji je prošle sezone imao prosjek od 16.4 koša i 8.7 skokova za sveučilište USC.

Četvrti po redu Toronto je izabrao Scottiea Barnesa, a peti Orlando Jalena Suggsa.

Australac Josh Giddey kao šesti izbor seli u Oklahoma City.

Ove sezone u prve dvije runde drafta nije bilo hrvatskih košarkaša.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!