Marko Pjaca saznao je svoju novu destinaciju za iduću sezonu. Doduše, ostat će u istom gradu, ali neće nositi boje Juventusa, već njegova gradskog rivala Torina. Otkako je za rekordna 23 milijuna eura 2016. napustio Dinamo i otišao u Juve, Markova karijera, ponajviše zbog ozljeda, nije išla željenim smjerom.

Ovo je već peta posudba na koju je poslan, a u prethodne četiri nije se uspio proslaviti. Ni u jednom od četiri dosadašnja kluba (Schalke, Fiorentina, Anderlecht i Genoa) nije uspio upisati više od tri pogotka, a u Juventusu je u pet godina upisao tek 21 nastup s jednim jedinim pogotkom. Tu u priču ulazi još jedan hrvatski akter, novi strateg Torina Ivan Jurić. Kad uzmemo u obzir kakva je čuda radio s vrlo limitiranom Veronom u posljednje dvije sezone, znamo da će si vraćanje Pjacine karijere na pravi put uzeti u obzir kao novi izazov.

Pjaca će u Torinu imati zanimljiv popis konkurenata za krilne pozicije, a najviše se ističu mladi talijanski potencijal Vincenzo Millico i prekaljeni španjolski internacionalac Iago Falque. Hrvatski krilni napadač bio je izričita Jurićeva želja, a još jedna želja koju je Jurić ostvario bila je ostanak najboljeg strijelca i kapetana Andree Belottija. Glavni cilj Torina ove sezone je povratak u gornji dom ljestvice, nakon što su jedva ostali u Serie A protekle sezone, bili su na 17. mjestu.

Izvor:vecernji.ba

error: Content is protected !!