Radoslav Dodig dobit će ulicu u Ljubuškom, najavio je sinoć gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, prilikom predstavljanja nove knjige pokojnog Radoslava Dodiga, Homo criticus.

„Inicijativa će ići već na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća“, dodao je Markotić.

Predstavljanje knjige održano je u prostoru franjevačkog samostana sv.Ante na Humcu, u organizaciji Udruge hercegovačka kulturna baština Bilig . Riječ je o drugoj posthumno predstavljenoj knjizi  mr.sc. Radoslava Dodiga,  djelu u kojem su  predstavljeni autorovi članci objavljivani u časopisu Status u razdoblju od 2002. do 2014.godine.

O autoru i knjizi govorili su prof. Ivan Vukoja, dr.  fra Andrija Nikić i dr. Ivo Lučić. Prisutne je pozdravio humački gvardijan fra Dario Dodig, a okupljenima se obratio i prof.dr. Ante Čuvalo ispred udruge Bilig, koji se, između ostalih, zahvalio Ivanu Vukoji, Aniti Milićević i Tomislavu Primorcu na pomoći pri pripremi ovog izdanja.

U glazbenom dijelu programa nastupio je mladi glazbenik Leon Lasić.

U audio zapisu poslušajte, uvodni dio i zahvalu moderatorice programa Lane Dodig , kćerke autora,  pozdravni govor gradonačelnika Ljubuškog Vedrana Markotića, izlaganje prof. Ivana Vukoje,  dr.fra Andrije Nikića, dr.Ive Lučića i dr. Ante Čuvala.

Lana Dodig i Vedran Markotić

Prof. Ivan Vukoja

Fra Andrija Nikić

Dr. Ivo Lučić

Dr. Ante Čuvalo

Bjanka Medić/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!