Rijeka je sa Širokim Brijegom dogovorila transfer Mate Stanića.

Klub s Rujevice je prema neslužbenim informacijama hercegovačkom prvoligašu isplatila odštetu od 130.000 eura uz dodatne bonuse od 20.000 eura.

Čim sam saznao da je Rijeka zainteresirana za mene uopće nije bilo dileme želim li doći. Od prvog dana sam htio doći u Rijeku i nisam razmišljao o nekoj drugoj opciji. Došao sam u Rijeku, dogovorio sve usmeno, vratio se doma po stvari. Klubovi su se u međuvremenu sve dogovorili i sretan sam što sam ovdje, rekao je Mato Stanić po dolasku u Rijeku za službene stranice novog kluba.

Zadovoljan sam što sam došao u Rijeku. Ovo je korak naprijed u mojoj karijeri i najbolji klub za daljnji razvoj. Jako dugo pratim HNL i očekivanja su uvijek velika. Postoji velika želja da se dokažem na terenu. Najbolje se osjećam na poziciji zadnjeg veznog, izjavio je Stanić.

U Rijeci je već nekoliko igrača iz Širokog Brijega ostavilo dubok trag, među posljednjima bio je Stjepan Lončar.

Postoji povezanost Širokog i Rijeke, čuo sam puno lijepih stvari o Rijeci. Čestitao sam Stjepanu Lončaru na transferu, nisam se čuo s njime prije dolaska, ali nazvat ću ga da ga pitam za koji savjet. Bilo je još igrača iz Širokog Brijega koji su ostavili trag u Rijeci, tako da je to dobar put za mene, zaključio je Stanić.

23-godišnji veznjak je član Širokog bio siječnja 2019. kada je pristigao iz Dinama te je u 71 nastupu zabilježio šest golova i tri asistencije. Posebno je efikasan bio na početku aktualne sezone kada je kao kapetan u četiri nastupa postigao dva gola, piše Nacional.hr.

Prve ozbiljnije nogometne korake napravio je u Širokom iz kojeg je ljeto 2016. godine otišao u Dinamo. Međutim za prvu momčad Plavih nikad nije zabilježio službeni nastup. Iz Maksimira je jednu polusezonu proveo na posudbi u Kustošiji. Za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine zabilježio je jedan nastup.

Podsjetimo, dokapetana Širokog Brijega je ”izradila” Rijeka koja mu je pred sami potpis ugovor ponudila dvostruko manju plaću od dogovorene. Zbog toga se ovaj transfer odgodio, ali je 30. srpnja konačno sve dogovoreno.

Zahvaljujem se svima u klubu, upravi, navijačima i svim ljubiteljima nogometa u Širokom Brijegu na podršci tijekom moga boravka proteklih godina u Hercegovini. Ipak, posebnu zahvalu dugujem mojim sada već bivšim suigračima. Bez njih, sigurno, ovaj transfer ne bi bio moguć. Želim im sve najbolje u nastavku sezone, riječi su kojima se Stanić oprostio nakon potpisa na Rujevici.

(www.jabuka.tv)

error: Content is protected !!