Hrvatski sportaši su u subotu 31. srpnja na Olimpijskim igrama u Tokiju nastupili u četiri sporta – vaterpolu, atletici, jedrenju i streljaštvu.

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Srbiju sa 14-12 (5-3, 1-1, 4-4, 4-4) u utakmici 4. kola u skupini B te osigurali plasman u četvrtrfinale, a u ponedjeljak će protiv Španjolske igrati za utakmicu prvo mjesto u grupi. Po četiri pogotka za Hrvatsku postigli su Maro Joković i Paulo Obradović, a tri gola zabio je Luka Bukić. Briljantan je bio vratar Marko Bijač sa 15 obrana.

U preostalim utakmicama u skupini B Španjolska je sa 16-5 nadigrala Australiju, a Crna Gora s 19-12 bila bolja od Kazahstana. Španjolska je s maksimalnih osam bodova na vrhu ljestvice skupine B. Hrvatska je druga sa šest bodova, a po četiri boda imaju Srbija i Crna Gora. Peta je Australija s dva, a zadnji Kazahstan bez bodova.

Sandra Perković postavila je treći rezultat kvalifikacija diska, dok je Marija Tolj ostala za samo četiri centimetra bez finala, na 13. mjestu. Perković u Tokiju traži treći uzastopni olimpijski naslov nakon Londona i Rija, a s hicem od 63.75 metara je bila ukupno treća u kvalifikacijama. Najbolja je bila Amerikanka Valarie Allman s 66.42 metra, dok je Indijka Kamalpreet Kaur bila druga s 63.97.

Sandra je već u hicu otvaranja dosegla 63.75 metara, što je bilo samo 25 centimetara kraće od kvalifikacijske norme. U drugoj skupini kvalifikacija Marija Tolj je bacila 61.48 metara i ostala na nezahvalnom 13. mjestu, samo četiri centimetra “kratka” za plasman među 12 najboljih.

Braća Šime Mihovil Fantela plasirali su se kao osmoplasirani u plov za odličja klase 49er. Zadrani su nažalost bez izgleda za medalje u ponedjeljak, ali su u subotu pokazali da spadaju među sam vrh u ovoj klasi u kojoj su svega nepune četiri godine.

Šime i Mihovil su zadnja tri plova odradili odlično, a uspjeli su ubilježiti i pobjedu u desetoj utrci. U 11. plovu su bili deseti, a u zadnjem kvalifikacijskom su stigli na cilj drugi. Fantele su osmi s 88 negativnih bodova, dok vode Novozelanđani Brling Tuke s 52 boda.


Hrvatska predstavnica u streljaštvu Snježana Pejčić ostala je bez finala u gađanju MK puškom 50m trostav nakon što je u kvalifikacijama zauzela deseto mjesto. Pejčić je pogodila 1.169 krugova i za ulazak u finale su joj nedostajala tri kruga. U prvoj seriji je pogodila 392, u drugoj 396, a u trećoj 381.


Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!