Najbolja svjetska tenisačica Australka Ashleigh Barty i njezin sunarodnjak John Peers bez borbe su došli do brončanog olimpijskog odličja na turniru u Tokiju, nakon što je Novak Đoković odustao od nastupa s Ninom Stojanović u meču za broncu.

Brončanu medalju u konkurenciji ženskih parova iznenađujuće su osvojile Brazilke Laura Pigossi i Luisa Stefani, koje su sa 4-6, 6-4, 11-9 svladale Ruskinje Veroniku Kudermetovu i Jelenu Vesninu.

Đoković je tako u Tokiju ostao bez odličja, jer je izgubio i pojedinačni meč za brončanu medalju, u kojemu ga je nadigrao Španjolac Pablo Carreno-Busta sa 6-4, 6-7 (6), 6-3.

Ozljeda lijevog ramena razlog je zbog kojeg je prvi tenisač svijeta Novak Đoković odustao od nastupa u meču za brončano odličje u konkurenciji mješovitih parova, objavili su iz medijske službe Međunarodnog teniskog saveza (ITF).

– Novak Đoković je odustao od nastupa u meču za brončano odličje u mješovitim parovima zbog ozljede lijevog ramena. Ashleigh Barty i John Peers su bez borbe pobijedili Đokovića i Ninu Stojanović i osvojili bronačnu medalju za Australiju, stoji u objavi ITF Media na Twitteru.

Đokovića je u pojedinačnoj konkurenciji na putu prema olimpijskom zlatu u petak zaustavio Nijemac Alexander Zverev pobijedivši ga sa 1-6, 6-3, 6-1, a Španjolac Pablo Carreno-Busta se u subotu pobrinuo da najbolji tenisač svijeta u Tokiju ostane bez odličja, svladavši ga sa 6-4, 6-7 (6), 6-3 u meču za brončanu medalju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!