Igrač badmintona Kevin Cordon iz Gvatemale brzo postaje jedna od glavnih senzacija Olimpijskih igara u Tokiju.

Cordon (35) je 59. igrač svijeta, ali se  plasirao u polufinale nakon pobjede protiv Kwang-hee Hea iz Južne Koreje sa 21-13, 21-18.

Tako bi Cordon mogao osvojiti tek drugu olimpijsku medalju za Gvatemalu u svojoj povijesti. Do sada je ova srednjoamerička zemlja s oko 17 milijuna stanovnika osvojila samo srebro u brzom hodanju na 20 kilometara u Londonu prije devet godina.

Cordon se natječe na svojim četvrtim Olimpijskim igrama, no ovaj put je otišao najdalje. U četvrtfinalu je bio dominantan protiv Južnokorejca, koji je ranije izbacio prvoga nostelja.

– Ako usporedite Gvatemalu s bilo kojom zemljom u Europi ili Aziji, nećete moći napraviti usporedbu – to je naša stvarnost. Ali imamo jednu zajedničku stvar – na istoj smo strani kada igramo srcem. Kad trenirate srcem, kad trenirate strpljivo, u životu vam se događaju lijepe stvari.”

Cordonovi nastupi izazvali su pravu euforiju u Gvatemali, no njegovi roditelji, međutim, nisu među onima koji prate njegove igre.

– Sto posto sam siguran da ne gledaju. Stari su i nikad me nisu gledali u karijeri. Ne zato što me ne vole, već zato što postaju nervozni. Tako da me prati samo brat i zatim im kaže jesam li dobio ili izgubio, rekao je Cordon, koji je ime dobio po engleskoj nogometnoj legendi Kevinu Keeganu. U polufinalu će se suočiti s boljim u dvoboju Danca Viktora Axelsena i Kineza Shia Yuqija.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!