Državni tajnik njemačkog Ministarstva vanjskih poslova Miguel Berger nalazi se u posjeti Bosni i Hercegovini od 31. srpnja do 3. kolovoza.

On će se, između ostalog, sastati s Predsjedništvom BiH, ministricom vanjskih poslova i Središnjim izbornim povjerenstvom kako bi razgovarali o aktualnim temama i izazovima unutrašnje i vanjskopolitičke situacije u Bosni i Hercegovini. Osim toga, državni sekretar Berger će položiti vijenac u Memorijalnom centru Potočari, najavljeno je iz Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u BiH.

U središtu političkih razgovora bit će EU-integracija, njemačka podrška Bosni i Hercegovini na njenom putu ka EU i reformski napredak koji je neophodan za to. Osim toga, razgovarat će o političkom razvoju u zemlji kao i o pitanjima migracija i tom prilikom posjetit će i prihvatni centar za migrante Blažuj koji je izgrađen uz pomoć njemačke službe za tehničku pomoć (THW).

Državni sekretar Berger će se također informirati o misiji EUFOR/Althe i o suradnji s NATO-om. Predstavnici civilnog društva će ga na sastanku informirati o njihovim aktualnim problemima i izazovima kao i njihovom stavu vezano za razvoj u Bosni i Hercegovini.  

Na kraju svoje posjete državni sekretar Berger će prisustvovati preuzimanju dužnosti novog visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!