Hrvatski veslači i osvajači olimpijskih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, zlatna braća Martin i Valent Sinković i brončani Damir Martin, gostovali su u HRT-ovoj emisiji Nippon.

Martin i Valent Sinković otkrili su da su uspjeli nešto i prospavati u avionu iz Tokija u Zagreba. Damir Martin rekao je, da se prije svega, htio odmah vratiti jer kod slavlja u Tokiju znaju “popustiti” epidemiološke mjere.  

– Cilj mi je bio što se prije vratiti. Kad su fešte poslije medalja, popusti se par kočnica, rekao je Martin.

– Puno je truda i svega iza te medalja. Sve mi se slagalo. I odgoda olimpijskih igara, i uspješna operacija, dodao je hrvatski predstavnik u samcu.

Sinkovići su prezadovoljni s novom olimpijskom medaljom.

– S odmakom ćemo shvatiti koliko je ovo bila velika stvar. Prvo zlato u dublu 2016., pa sad u dvojcu bez kormilara, to je stvarno velika stvar. Da nam je to netko rekao prije deset godina, to ne bi mogli pojmiti, da ćemo osvojiti olimpijsko zlato u dvojcu bez kormilara. Predivna priča, bilo je dosta teških pet godina, uspona i padova, ali odradili smo to bez većih problema, rekao je Martin Sinković.

– Bilo je puno uspona i padova u kampu u Japanu. Pa smo novi čamac naštimali, dok je nama sjelo, već su krenule utrke. Taman nam je sve sjelo za finale, dodao je Valent.  

Sinkovići nisu osjetili veliku razliku u Tokiju, usprkos mjerama i pravilima, u odnosu na ostale Olimpijske igre.

– U Olimpijskom selu nije se osjetila razlika, a na natjecanju, nije bilo velike razlike, osim što su svi nosili maske. Dodjela medalja također bila je drugačija, ali ostalo nije, smatra Martin.

Valent je rekao da su Hrvati odličan tim u Selu, pa se i zbog toga ostvaruju odlični rezultati.

– Zajedništvo koje osjećamo, druženje na doručku, analiziranje međusobno, znali smo satnice svih, opuštanje uz karte, rekao je Martin.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!