U Bosni i Hercegovini danas je registrirano 67 osoba pozitivnih na koronavirus. Preminule su dvije osobe koje su bile zaražene koronavirusom, podaci su entitetskih zdravstvenih zavoda i Vlade Brčko distrikta.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.352 uzorka, od čega je 55 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskoj, Srednjobosanskoj, Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Tuzlanskoj, Sarajevskoj i Hercegbosanskoj županiji.

Do sada je testirano ukupno 750 955 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 134 559 osoba.

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH prijavljen je jedan smrtni ishod u Sarajevskoj županiji.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.542, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

U pоsljеdnja 24 sata u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv.аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 341 lаbоrаtоriјskоg uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 11 оsоbа.

U pоsljеdnjа 24 sata priјаvljеn је јеdаn smrtni slučај. Rаdi sе о žеnskој оsоbi stаriје živоtnе dоbi iz Dоbоја.

U Brčko distriktu je registrirana jedna osoba koja je pozitivna na koronavirus od 214 obrađenih testova. Nije preminula niti jedna zaražena osoba.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!