U srijedu, 28. srpnja započeo je IX. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene. Ovogodišnja ruta započela je u župi Suho Polje na Kupresu i završava u Guberu kod Livna.

Franjevački hod je hodočašće mladih koji za cilj ima produbljivanje osobne vjere, franjevačkog načina života i zajedništva koji završava potpunim oprostom na blagdan Gospe od Anđela (Porcijunkule), 2. kolovoza.

Ovogodišnja ruta hodočašća vodi iz župe Suho Polje na Kupresu, preko Šujice, Vidoša, Čuklića, Ljubunčića, a cilj je u crkvi Gospe od Anđela, u Guberu kod Livna. Tu će framaši zadobiti potpuni oprost, a nakon toga se zaputiti u Međugorje i sudjelovati na Mladifestu.

Program hoda čini pješačenje, rad u grupama, molitva, pjesma i sveta misa. Framaše na njihovu putu radosno dočekuju i pružaju im smještaj obitelji u mjestima kroz koja prolaze. Hod vodi fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, a u njemu sudjeluje oko 40 hodočasnika, piše portal grad-busovaca.com.

Franjevački hod kroz Bosnu Srebrenu inače je završavao u Asizu (Italija) rodnom gradu Svetoga Franje Asiškog. Tamo su framaši slavili blagdan Porcijunkule u Franjinoj omiljenoj crkvici. Zadnjih godina zbog pandemije koronavirusa ovo hodočašće održava se u granicama Bosne i Hercegovine.

Izvor:nedjelja.ba

error: Content is protected !!