Hrvatski tenisač i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u konkurenciji parova Marin Čilić gostovao je HRT-ovoj emisiji Nippon.

– Dobili smo ih na treningu, a oni nas kad je bilo za janje!, rekao je Čilić na početku sa smiješkom na licu o finalu u kojem je s Ivanom Dodigom poražen od Nikole Mektića i Mate Pavića.

– Ovaj meč, pogotovo s moje i Ivanove strane bio je najlošiji na turniru. U tom super tie-breaku krenuli smo slabije, oni su se odvojili i bilo je jako se teško vratiti nakon toga. Prvi put se igrao super tie-break u parovima. Mala je razlika bila u pravilima, ali treba dobiti zadnji poen, rekao je Čilić.

Hrvatski tenisač rekao je da je osjetio uvjete kada je igrao u pojedinačnoj konkurenciji.

– Ovakve uvjete nismo imali nigdje ovih godina, teško se bilo prilagoditi, dodao je Čilić te otkrio da je najteži meč do finala bio onaj četvrtfinalni protiv Britanaca, dok je polufinalni bio najdraži.

– Imao sam osjećaj Olimpijskih igara, bilo mi je predobro. Osjeća se olimpijski duh sa svim sportašima u Selu. Za većinu sportova, Olimpijske igre su vrhunac, kod nas u tenisu imamo četiri Grand Slama. Družili smo se s ostalim olimpijcima, mene je najviše inspirirao Damir Martin, navijali smo svim srcem da osvoji zlato. I nakon Rija i cijele priče, objasnio je Čilić.

Čilić se prisjetio i pobjede na US Openu 2014. godine i ostalih svojih uspjeha u karijeri, kao što je osvajanje Davis Cupa usred Francuske.

– Sve ima svoj značaj, teško je to uspoređivati. Sve je došlo u različitim trenucima u karijeri. Ovo su za mene bile četvrte Olimpijske igre, dječački san mi je bio osvojiti olimpijsku medalju.  Ovo osvajanje medalje na kraju je zbilja nevjerojatna stvar, i još sam to podijelio s kumom Dodigom, ali i Mektićem i Pavićem, rekao je Čilić.

Najavio je hrvatski tenisač da će biti spreman za Olimpijske igre u Parizu.

– Osjećam se fizički dobro, zašto ne? Osjećao sam se svim olimpijskim igrama odlično, zaključio je Čilić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!