Klapa Munita iz Zadra apsolutni je pobjednik prve večeri u konkurenciji muških klapa na VII. Festivalu klapske pisme Posušje 2021.

Kako je priopćeno u nedjelju iz Općine Posušje, zadarska klapa je u konkurenciji devet muških klapa bila najbolja po ocjenama stručnog žirija, a Posuški stećak u ruke im je uručio dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Drugo mjesto osvojila je klapa Kumpanji s otoka Korčule. Nagradu im je uručio Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te izaslanik hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Treća klapa po izboru žirija bila je klapa Concordia iz Međugorja a nagradu im je predao Nevenko Barbarić, zastupnik u Hrvatskom saboru i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

Nagrada publike – Bura ove je godine također otišla u ruke klape Munita.

U iznimno jakoj konkurenciji nastupile su klape Concordia, Grga, Kumpanji, Munita, Okruk, Pasika, Šćenza, Valdibora, te Zvizdan.

U stručnom žiriju sjedili su maestro Joško Ćaleta, prof. Marko Rogošić, gosp. Mojmir Čačija, prof. Ivica Kaleb i prof. Terezija Kusanović.

U nedjelju će se održati druga večer, kada će se saznati koja će se od deset ženskih klapa okititi titulom najbolje na ovogodišnjem festivalu.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!