Policijska uprava Banjaluka osudila je izjave Miladina Stanića, zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i Srpske demokratske stranke u kojima se tvrdi da je jučerašnji incident, kada je na Stanića pucao P.S, “politički čin”.

Iz Policijske uprave Banjaluka su uz navođenje inicijala, istakli da se P.S. sumnjiči da je pucao u pravcu M.S. zbog neriješenih imovinsko–pravnih odnosa.

“Policijska uprava Banjaluka osuđuje izjavu Miladina Stanića i Srpske demokratske stranke koji ovaj događaj nazivaju ‘političkim činom’, a radi se o neriješenim imovinsko-pravnim odnosima između članova obitelji Stanić. Uvidom u službene evidencije smo utvrdili da postoji više od 10 prijava između članova obitelji Stanić, u posljednjih godinu dana, a koje se odnose na neriješene imovinsko-pravne odnose, a da je to problem koji traje godinama i da policija redovno intervenira”, navodi se u priopćenju PU Banjaluka.

Ističe se da su po svakoj prijavi policijski službenici Policijske stanice Prnjavor postupili profesionalno, te o svemu obavijestili nadležne službe, Komunalnu policiju, Odjeljenje za stambeno–komunalne poslove općine Prnjavor, kao i Okružno javno tužiteljstvo Banjaluka, kome su dostavljali izvještaje o počinjenim krivičnim djelima.

Iz PU Banjaluka navode da je u tijeku kriminalistička obrada nad uhićenim P.S, nakon čega će on biti sproveden u Okružno javno tužiteljstvo Banjaluka.

/HMS/

error: Content is protected !!