Mladi par iz Njemačke u zaključanom je automobilu, na velikoj vrućini, sat vremena ostavio dvoje djece i psa na parkiralištu.

Policija je na mjestu događaja zatekla 28-godišnju Njemicu koja je netom prije otključala automobil. Djeca su zbog simptoma toplinske iscrpljenosti prevezena u pulsku bolnicu, rehidrirana i puštena. Roditelji su privedeni i pušteni, a tereti ih se za kazneno djelo povrede djetetovih prava i ubijanja ili mučenja životinja.

Policija upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje. Na isto podsjećaju i liječnici.

“Morate znati da su mala djeca, dojenčad, vrlo osjetljiva na visoke temperature jer su njihovi mehanizmi za termoregulaciju još uvijek nezreli. I zbog toga su oni podložni ozbiljnim komplikacijama. Dolazi do velikog porasta temperature tjelesne i iznad 40 stupnjeva s oštećenjem prvenstveno mozga, srca, pluća, bubrega. Čak i do smrti”, objašnjava liječnica Davorka Muškardin, iz Hitne medicinske pomoći Zagreb za dnevnik.hr.

Nakon šokantne vijesti iz Poreča, javnost je potresla i ona iz BiH. Nažalost, sa tragičnim ishodom. Četverogodišnja djevojčica preminula je u okolici Banja Luke nakon što je satima bila u zaključanom automobilu, izvijestili su u nedjelju lokalni mediji.

Prije nešto više od mjesec dana u Kninu je preminulo dijete nakon što je slučajno ostavljeno u automobilu. Pronađeno je u besvjesnom stanju. Hitne službe pokušale su ga spasiti, no nažalost bezuspješno.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr

error: Content is protected !!