Tonči Stipanović osvojio je olimpijsko srebro na Igrama, i tako obranio odličje koje je prije pet godina osvojio u Rio de Janeiru.

“Bilo je jako teško. Jako sam dobro startao, ali nakon toga sam kroz regatu stalno gubio, nisam bio zadovoljan brzinom. Jako sam loše odjedrio prvo krmu, bio sam bez vjetra i Norvežanin me prošao, sreća pa je Paulis bio iza. Naći se predzadnji nije dobro jer u tom trenutku nisam mogao računati što je s ostalima i prolazi li me netko tko je iza mene. Ostao sam koncentriran na svoje jedrenje, a nakon druge bove sam si rekao da idem lijevo i da ću ostati miran, jedriti kako znam te da će sigurno biti dobro”, započeo je Stipanović izjavu nakon plova pa nastavio:

“Bilo je dosta zahtjevno. Imali smo valove sa svih strana. Bilo je teško odlučiti ići skroz lijevo ili kombinirati i desno. Pokušao sam jedriti između grupe, malo sam riskirao kad sam otišao desno, ali kažem, bilo je teško i ostao sam koncentriran do samog kraja.”

“Danas smo imali vjetar iz smjera iz kojeg ovih dana još nismo imali. Vjetar je inače bio malo desniji, a danas se pokazalo da je puno bolje bilo lijevo. Francuz i Nijemac su izgledali odlično, išli su brzo, a Nijemac je bio najopasniji nakon Pavlosa tako da si nisam mogao dati priliku da uđem samo ispred Norvežanina i Cipranina, nego sam morao gledati i na Nijemca”, dodao je.

“Brzo sam doma pa ćemo proslaviti. Večeras ne vjerujem da će se moći slaviti, u ovim okolnostima ništa nije dopušteno. Vidjet ćemo hoće li nas malo počastiti u hotelu. Za pravo slavlje će trebati pričekati povratak u Hrvatsku”, zaključio je.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!