Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković u Tokiju traži treći uzastopni olimpijski naslov nakon Londona i Rija. Finale bacanja diska s Olimpijskih igara prenosimo na našem Drugom programu.

Perković je zasad peta s rezultatom 62.53. Vodi Amerikanka Valerie Allman koja je u već u prvoj seriji bacila 68.98 metara. Druga je Kubanka Yaime Perez sa 65.72, dok je treća Njemica Kristin Pudenz s rezultatom 65.34. Četvrtu poziciju drži Portugalka Liliana Ca sa 63.93.

Početkom treće serije ipak je prekinuto natjecanje dok se ne poprave uvjeti.

Krajem druge serije počela je padati jaka kiša koja stvara puno problema na bacalištu.

U drugom pokušaju Perković je pobjegao disk preko ruke, nije odradila ni vrtnju na pravi način te je pogodila mrežu. Neuspjeli pokušaj za našu atletičarku.

Nakon prve serije naša je predstavnica četvrta iza Amerikane Allman (68.98), Kubanke Perez (65.72) i Njemice Pudenz (63.07).

Treće olimpijsko finale Perković je otvorila hicem od 62.53 metra. Tehnički savršen i miran, no nedostajalo je jačine, no i to je bilo dovoljno za privremeno preuzimanje vodstva.

Perković je imala treći rezultat kvalifikacija s hicem od 63.75 metara. Najbolja je prije dva dana bila Amerikanka Valarie Allman s 66.42 metra, dok je Indijka Kamalpreet Kaur bila druga s 63.97.

Izvor.hrt.hr

error: Content is protected !!