Francuski predsjednik Emmanuel Macron tuži autora plakata koji ga, u sklopu kampanje protiv obaveznog cijepljenja protiv Covida-19, prikazuje kao Adolfa Hitlera, objavio je Daily Mail, a prenio tportal.hr

Plakati su se pojavili na jugu Francuske, na panoima koji su u vlasništvu multimilijunaša Michel-Angea Florija, poznatog po kao vlasnika 400 oglasnih panoa. Plakati prikazuju francuskog predsjednika kao Adolfa Hitlera, a na rukavu mu je nacistička svastika zamijenjena slovima LREM, koja predstavljaju kraticu imena Macronove stranke, uz poruku ‘Poslušaj! Cijepi se!’ navodi Daily Mail.

Flori je za novine Var-Matin izjavio da ga je lokalna policija pozvala na razgovor zbog tužbe koju su podnijeli Macronovi odvjetnici. ‘Potvrdili su da postoji tužba Elizejske palače. Bio sam iznenađen i šokiran’, rekao je Flori.

Multimilijunaš je usporedio svoj slučaj s onim satiričnog tjednika Charlie Hebdo, čije su autore prilikom upada u redakciju ubili teroristi Al-Kaide nakon što je u tjedniku objavljen satiričan crtež proroka Muhameda. Flori kaže kako je nečuveno to da se muslimanima može rugati i ponižavati ih zahvaljujući ‘Je suis Charlie liberalizmu’, a da se sloboda izražavanja ne odnosi na ismijavanje moćnih političara.

‘U Macronlandu je pokazivanje Prorokove stražnjice satira, a ismijavanje Macrona kao diktatora je blasfemija’, napisao je Flori na Twitteru.

Izvor: narod.hr/tportal.hr

error: Content is protected !!