U nedjelju, 1. kolovoza 2021. godine u Uskoplju je obilježena 29. obljetnica brigade dr. Ante Starčević. Obilježavanje obljetnice počelo je služenjem svete mise za sve poginule hrvatske branitelje u župnoj crkvi u Uskoplju, polaganjem vijenaca i opijelom na središnjem spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima.

Kako i grad Ljubuški obilježava stradanje 11 ljubuških branitelja na uskopaljskoj bojišnici svake se godine nakon svete Mise u crkvi sv.Ante na Humcu prema Uskoplju uputi veliki broj branitelja, članova obitelji poginulih, predstavnika udruga iz Domovinskog rata, gradskih i županijskih vlast, a tako je bilo i ove godine. Iako neke aktivnosti nisu usklađene s organizatorom po pitanju protokola sve je proteklo u redu, a ubuduće će to trebati ispraviti. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeće na spomen obilježje u groblju na Pidrišu Ljubušaci su se „spustili“ u grad gdje su na spomen obilježju položili vijence i zapalili svijeće.

Prije toga vijence su položili koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Uskoplje, Rame, Bugojna, Županije Središnja Bosna, Tomislavgrada, udruga veterana Ante Bruno Bušić,  izaslanstvo HNS-a BiH, predstavnici ministarstva obrane RH i predstavnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ovom prigodom dio Ljubušaka je posjetio spomen obilježja u Dobrošinu i na Vidaku (Ždrimci) usput se prisjećajući ratnih dana provedenih na tom području.

M.Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!