Preminuo je Pero Vincetić, zapovjednik legendarne Vojne policije 106. Oraške brigade HVO-a, najbrojnije posavske postrojbe Hrvatskog vijeća obrane.

Kroz 106-u legendarnu brigadu čiji je bio zapovjednik prošlo je oko 5.500 branitelja, preko 1000 je ranjenih, a za obranu svojih domova živote je dao 271 branitelj.

Posljednjih godina boravio je u Hrvatskoj, a BiH ga je tražila zbog ratnih zločina nad Srbima.

Jednom prilikom na optužbe da je činio ratne zločine i da se skriva od bh. institucija Vincetić je kazao kako je apsolutno dostupan hrvatskim vlastima i kako se nema od čega skrivati.

– Koga na kraju krajeva zanima moja priča ili priča od bilo koga od nas? Bitno je da smo ratni zločinci, da smo optuženi, da se ima o čemu govoriti. Bitno je da se gledanost podiže, sve je to bitno. Sudbina svih nas koji jesmo pod tim optužnicama, to ne zanima nikoga, jer ako zagrebete malo dublje naići ćete na neke tužne priče, na svakodnevicu, na svakodnevne probleme – govorio je svojedobno Pero Vincetić Konj i otkrio kako su mu Benković koji su ga, među ostalim, tužili ponudili odustanak od tužbe u zamjenu za novac.


izvor:Grude.com

error: Content is protected !!