Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić demantirao je da se susretao s Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja te da je FBI sudjelovao u istrazi ove kriminalne grupe, o čemu je ranije govorio Nebojša Stefanović.

“Želim čestitti specijalnom tužiteljstvu i svima koji su radili na pisanju optužnice za Belivuka, svim pripadnicima policije i BIA. Sve što smo radili, gotovo sve sa izuzetkom podrške i pomoći kod dokaza, FBI nije radio ništa, to su bile europske službe. FBI nas je obavijestio za aplikaciju Anon, koju kontrolira CIA. Ne postoji sudjelovanje FBI u slučaju Belivuk. Ja sam razumio Stefanovića da FBI nije radio na slučaju Belivuk, moguće da je pogriješio i da su novine pogriješile”, rekao je predsednik.

Mjesec ili dva je država mogla pratiti vođe ove kriminalne grupe zahvaljujući herojstvu pripadnika policije i BIA, objasnio je on.

Vučić je najavio da će on i Vulin sutra podnijeti kaznenu prijavu sami protiv sebe zbog slučaja “Belivuk”.

On kaže da je spreman da ide na poligraf i da odgovara na pitanja da li se ikada vidio sa Belivukom i Miljkoviće i da li je ikada bilo kakav kontakt sa njima ostvarivao, piše Nedjeljnik.

“Mene je prvo bilo sramota da odgovaram na laži ljudi, da smo se ja i Vulin tajno sastajali u stanu na Zvezdari, kao što smo uradili u slučaju Jovanjica, podnijet ćemo kaznenu prijavu protiv sebe, spremni smo da odgovaramo i spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o financijama”, rekao je Vučić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!