Hrvatska kopljašica Sara Kolak ostala je bez plasmana u finale Olimpijskih igara u Tokiju nakon što je u kvalifikacijama prestupila u sva tri pokušaja.

– Ovo mi je dobra lekcija za naprijed. Najjači adut me jednostavno ne sluša, ruka me boli makar sam fizički dobro i dala sam sve od sebe.  Sada ću završiti sezonu i resetirati se. Naravno da sam razočarana, ali me ovo neće dotući. Ne bojim se. Treba ići ‘delati’, izjavila je olimpijska pobjednica iz Rija, koja se doista na neobičan način, s tri prijestupa oprostila od obrane naslova. Dva od ta tri prijestupa su bila namjerna jer je koplje išlo na vrlo male daljine za Sarin ugled.

Sara je u Tokio otputovala bez svog trenera Norvežanina Andreasa Thorkildsena, koji je otkazao put u zadnji trenutak navodeći kao razlog strah od koronavirusa. U Tokiju su joj pomogli treneri Sandre Perković i Filipa Mihaljevića, Edis Elkasević i Marko Mastelić.

– Otputovat ću u Norvešku i popričati s njim. Zahvalila bih Edisu i Marku koji su mi pomogli oko treninga i savjeta. I stvarno ću ove Olimpijske igre pamtiti po odličnoj ekipi jer u nijednom trenutku nisam bila sama, rekla je Sara Kolak.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!