Unatoč povoljnoj epidemiološkoj situaciji kada je u pitanju broj novooboljelih od Covida 19 neće se ostvariti nade Viteškog alkarskog društva i cijelog alkarskog kraja da će se 306. Sinjska alka u nedjelju 8. kolovoza održati pred prepunim gledalištem.

Na alkarskim tribinama čiji je kapacitet 5.200 gedatelja bit će dopušteno korištenje samo 2.500 stolica. To stoji u obavijesti koju su u ponedjeljak poslijepodne uputili iz Viteškog alkarskog društva.

U obavijesti se navodi: Ovogodišnja 306. Sinjska alka odvija se uz dopuštenje Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u skladu sa sljedećim epidemiološkim okvirom:

– Svi sudionici alkarskih svečanosti (Bara, Čoja, Alka), organizatori, službe koje sudjeluju u manifestaciji i gledatelji trebaju imati EU digitalne COVID potvrde ili negativan nalaz brzoga antigenskog testa star do 48 sati ili negativan nalaz PCR testa star do 72 sata.

– Na ulazu na trkalište gledatelji će uz ulaznicu i gore spomenuto trebati predočiti i identifikacijski dokument

– Djeca do 12 godina nisu obvezna zadovoljiti spomenute mjere

– Punktovi za brzo antigensko testiranje bit će organizirani na sljedećim lokacijama: 1. punkt – prostorije Viteškoga alkarskog društva Sinj, Šetalište Alojzija Stepinca 2, Sinj (ispod crkve) 2. punkt – Dom mladih, Ulica alaj-čauša Frane Bareze Šore 1, Sinj 3. punkt – Osnovna škola fra Pavla Vučkovića, Alkarsko trkalište bb, Sinj Cijena testova na ovim punktovima je 70,00 kn. 4. punkt – Stadion Nogometnog kluba Junak, Put Šumarije 16, Sinj – 5. punkt Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Cijena testiranja na ova dva punkta je 100,00 kn. Radno vrijeme punktova je u petak, 6. i subotu, 7. kolovoza 2021. od 9 do 18 sati, te u nedjelju, 8. kolovoza 2021. od 9 do 16 sati.

S obzirom na to da se 306. alkarske svečanosti odvijaju u skladu s odobrenim epidemiološkim okvirom, reduciran je broj gledatelja, tako da je kapacitet tribina sveden na 2.500 sjedećih mjesta. U skladu s tim odredbama održat će se Bara, Čoja i Alka. Ulaznice za Baru i Čoju su besplatne i moći će se preuzeti u predvorju Muzeja Sinjske alke od srijede, 4. do petka 6. kolovoza 2021. od 9 do 19 sati i u subotu, 7. kolovoza 2021. od 9 do 17 sati, najviše pet po osobi. Ulaznice nisu numerirane, ali su označene po sektorima, pa molimo da se gledatelji toga pridržavaju. Obavijest o mogućoj prodaji ulaznica za Alku uputit ćemo 5. kolovoza 2021., nakon analize liste sponzora i gostiju.

PIŠE TONI PAŠTAR/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!