Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Zakona o kažnjavanju negiranja genocida biti jedna od tema današnjeg sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

– Između ostalog i to će biti tema. Ali osnovna tema je nametanje zakona, a ne sama sadržina koja je intrigantna i važna – rekao je Dodik za Prvu TV.

Dodik je napomenuo da Srbija ima jasan stav, a to je da podržava Dayton, te da je i Vučić nekoliko puta govorio da je protiv bilo kakvog nametanja zakona i prije nego se to dogodilo.

– Morat ćemo da predsjednika i ljude u Srbiji upoznati o detaljima svega toga, jer je nama neprihvatljiva da netko, neizabrani stranac može nametati bilo kakav zakon – rekao je Dodik.

On je istaknuo da je važno da u RS nema ni jednog problema o zajedničkom nastupu u vezi s odgovorom na takva pitanja, te podsjetio da se to ogleda u činjenici da predstavnici iz ovog entiteta neće odlučivati u institucijama BiH dok se ne riješi pitanje nametanja zakona, ali i pitanje genocida u Srebrenici.

Ponovio je da je BiH pokazala da ne može funkcionirati, a da stranci pokušavaju osigurati da se tu živi zajedno, ali ne može, što se konačno mora i reći.

Dodik smatra da je jedino rješenje da se narodi u BiH raziđu, naprave tri nezavisne države u BiH, i egzistiraju u okviru međunarodnog prava.

– Sve to znači veći stupanj jamstva mira, ako budemo posebna država – rekao je Dodik.

/HMS/

error: Content is protected !!