Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske apelira na sve sudionike u prometu da se odgovorno ponašaju i poštuju zakonske propise, te tako zaštite svoj, ali i živote drugih sudionika u prometu.

Usprkos brojnim aktivnostima policijskih službenika koje su realizirane u proteklom periodu u cilju unaprjeđenja sigurnosti  prometa, u srpnju  je na putevima RS-a u prometnim nezgodama život izgubilo 14 građana (za sedam više nego u istom periodu prošle godine), a u prva tri dana kolovoza bilo je četvero poginulih.

Najčešći uzrok prometnih nezgoda u kojima smo imali smrtnu posljedicu je upravo alkohol, a zatim i neodgovorno ponašanje u prometu.

Da je vožnja pod utjecajem alkohola prisutna u prometu govore i podaci Ministarstva, gdje je samo u srpnju zbog alkoholiziranosti iz prometa isključeno oko 3.500 vozača, navode iz entitetskog MUP-a.

Policijski službenici MUP-a RS nastavit će da u okviru kampanje „Vozi oprezno – putuj sigurno“ realiziraju niz akcija i kontrola sa ciljem smanjenja smrtno stradalih u nezgodama, ali svakako da i od samih građana, sudionika u prometu očekuju da pokažu dozu odgovornosti i da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!