Jučer se na cesti prema Suhopolju kod Virovitice dogodila teška prometna nesreća u kojoj su poginule medicinska sestra i pacijentica, dok je vozač hitne ozlijeđen i bori se za život, a liječnica je ozlijeđena, ali stabilno.

Pijani 44-godišnjak je udario bočno u vozilo hitne, koje je od siline bačeno u jarak. Nije im omogućio hitni koridor.

“Čuli smo tri jaka udarca”
“Čuli smo tri jaka udarca i brzo istrčali van”, govori Irena iz Suhopolja za Dnevnik.hr.

“Razbili smo šajbu da gospođu izvučemo, bilo je iza još dvoje ljudi. Njima smo isto pokušali pomoć koliko smo mogli”, kaže njen sumještanin.

“Strašno. Eto, strašno”, teško dolazi do riječi Irena, jedna od osoba koja je među prvima priskočila u pomoć unesrećenima.

“Dvadeset minuta smo vadili vozača uz pomoć hidrauličkog alata”
Vatrogasci su također imali pune ruke posla. Kažu da su vozača vadili dvadesetak minuta.

“Vozača smo morali nekih dobrih dvadesetak minuta uz uporabu hidrauličkog alata izvlačiti jer je bio prikliješten”, kaže Mirko Solar iz DVD-a Suhopolje.

Zamjenica šefa OB Virovitica opisala je što se događalo kada su unesrećeni stigli u bolnicu.

“Ozljede su bile takve da su bile inkompatibilne sa životom za ove dvije osobe koje su preminule nakon reanimacije i svih postupaka koji su provođeni nad njima”, kaže Miša Benjak, zamjenik ravnatelja OB Virovitica.

Vozača hitne čeka operativni zahvat, a liječnica koja je u hitnoj bila kao putnik u bolnici je ostala na promatranju.

Vozač auta imao 1.16 promila, hitna ga je pokušala preteći, ali došlo je do kontakta
Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 44-godišnji vozač osobnog automobila virovitičkih oznaka pod utjecajem 1.16 promila započeo radnju skretanja ulijevo na putni most, bez da se uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu, dok ga je pretjecalo vozilo hitne pomoći s uključenim svjetlosnim znakovima i signalima.

Tada je na južnoj prometnoj traci došlo do udara prednjeg dijela vozila hitne pomoći u središnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila, koji se zaustavio na prometnoj traci, dok je vozilo hitne pomoći sletjelo u putni jarak, udarilo u betonski most i prevrnulo se bočnu stranu.

Zbog zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći četiri osobe iz vozila hitne pomoći prevezene su u Opću bolnicu Virovitica, gdje su dvije osobe od 57 i 83 godine umrle, dok je jedna osoba od 42 godine teško ozlijeđena, a jedna od 39 lakše.

Protiv vozača, koji je prošao bez ozljeda, bit će podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu, izvijestila je virovitičko-podravska policija.

“Čovjek koji je sudjelovao u prometnoj priskočio je u pomoć”
Svjedoci nesreće navode da je i sam pijani vozač priskočio u pomoć.

“Evo, čovjek koji je sudjelovao u prometnoj, počelo se dimiti iz kombija i, stvarno, on je skočio po aparat odmah da se to ugasi, jer se stvarno počelo dimiti. Bilo nas je strah da se nešto ne dogodi”, prepričava Matej.

Iz Udruge djelatnika hitne medicinske pomoći kažu da neke stvari treba pod hitno mijenjati.

“Obnova voznog parka pri zavodima za hitnu medicinu se obavlja na razini županija. Naravno da sve županije nemaju jednake prihode”, kaže dr. Jasminka Perić.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!