Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Tokiju, u četvrtfinalu je bolja bila Mađarska sa 15-11 (2-3, 5-2, 4-3, 4-3).

Previše pogodaka smo primili, obrana nije funkcionirala na nivou da bi se dobila ovakva Mađarska. Izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak rekao je za HRT da su se na početku čak i odlično branili s igračem manje, “međutim na kraju je došlo do pada koncentracije očigledno”.

– U ovom trenutku je teško donositi bilo kakav sud, osim da nismo uspjeli, borili smo se, bila je Mađarska bolja i kvalitetnija, zasluženo je pobijedila. Treba sada podignuti glavu. Ono što je ludost svega ovoga sada je ta igra od petog do osmog mjesta, koja nema apsolutno nikakvog smisla. Moramo ostati tu, odigrati to kako znamo i umijemo. A vjerojatno nije, kako meni tako ni ikome ni do života, a kamoli do utakmice!, rekao je za HRT.

Rekao je i da dolaze smjena i kraj jedne generacije koja je puno toga napravila. 

“Primili smo sedam golova od jednoga igrača. Nismo bili pokretni u obrani”

– Primili smo sedam golova od jednoga igrača. Nismo bili pokretni u obrani, previše smo prostora ostavljali njihovim šuterima. Centri čak nisu ni odigrali nešto, nego jednostavno vanjska linija je opravdala njihov ubojiti status i to nas je na kraju i koštalo, komentirao je za HRT Maro Joković.

– Veliko razočarenje i veliki podbačaj. Očekivali smo više, nadali smo se boljem rezultatu i mogu samo reći da je Mađarska zasluženo ušla u polufinale, dodao je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!