Ivan Huklek u kategoriji grčko-rimskim stilom do 87 kilograma nije uspio doći do medalje. Zlato je u toj kategoriji osvojio Ukrajinac Belenjuk, koji je i našeg Hukleka poslao u borbu za broncu. Neven Žugaj, svjetski viceprvak u hrvanju do 75 kilograma (2014.), svojedobno i hrvatski olimpijac u Londonu, za HTV-ovu emisiju (N)ippon rekao je kako je Huklek bio na korak do medalje.

– Odradio je super turnir, dvije pobjede. Nakon toga je imao tog Ukrajinca koji, budimo realni, bilo bi iznenađenje da ga je pobijedio jer je ovaj stvarno klasa za sebe, dvaput svjetski prvak, dvaput europski, tako da je stvarno odličan borac. Onda je imao borbu za broncu sa Zurabom Datunašvilijem. Vjerojatno se sjeća svoje borbe prije pola godine, kada ga je na Zagreb Openu i pobijedio. Pa eto, možda ostaje taj žal jer zadnju borbu je naš Huklek pobijedio – prokomentirao je Žugaj dodavši da je Huklek napravio jednu malu greškicu koja ga je koštala 6 bodova, što je kasnije teško bilo dostići.

Pred njim je ipak, nada se, svijetla budućnost. 

– On je stvarno mlad, 25 godina, ovo su mu prve Olimpijske igre. Vidimo igrače koji imaju 35 godina i olimpijski su pobjednici. Tako da on dva ciklusa još može odraditi sigurno, i nadam se okačiti medalju, dodao je.

Za Datunašvilija kaže da je pasivan hrvač.

– I on će vjerojatno tražiti pasivnu borbu, htjet će ići prvi u parter, tako je i bilo. Navlakuša, on to radi i nije to ništa protuzakonito, protiv pravila. Imao je pokušaj ramenskog bacanja, ostao je na koljenima. Naš Huklek je vidio kod običnih hrvača, ne ovako kako ih ja zovem “mačkastih”, tu je pozicija gdje bi on poentirao i osvojio, jer Huklek je na nogama, a ovaj je na sve četiri dolje. Znači, Huklek je tu u prednosti, ali ovaj je, kao što sam rekao mačak, on je to iskoristio, prokomentirao je današnju borbu dodavši da je 6:0 protiv takvog igrača, pasivca, teško stići.

Što dalje?

– Ono što je i on rekao, od četiri borbe u tri borbe su mu napravili bodove u parteru, i to su ujedno bili i ti odlučujući bodovi. Tako da, ako to popravi, ja se nadam da će se to odraziti i na njegove rezultate, poručuje.  Cijelu emisiju pogledajte na platformi HRTi.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!