Prema brojnim istraživanjima, boravak na moru ima brojne benefite po naše fizičko, ali i mentalno zdravlje. Ovo je najbolji lijek za nervozu, anksioznost i stres. Pored toga što se psihički osjećamo bolje, more liječi neke probleme s kožom, a pomaže nam i da sagorimo kalorije. Evo kako nam sve more pomaže.

Voda

Morska voda prepuna je minerala koji mogu pomoći u liječenju kožnih oboljenja poput psorijaze i ekcema, kao i akni. Isto tako, slana voda ublažava iritaciju nosa, sinusitis i visoku temperaturu. Boravak na moru utiče i na pojačano lučenje hormona sreće- dopamina i serotonina, piše portala Lepota i zdravlje.

Povjetarac

Povjetarac sudjeluje u detoksikaciji tijela jer udisanjem morskog zraka pluća punimo negativnim jonima. Na taj način jačamo imunološki sustav. Uz to, negativni joni imaju antidepresivni efekat i pomažu da se izborimo s sezonskim afektivnim poremećajem.

Pjesak

Pjesak predstavlja prirodni piling. Samim tim, boravak na plaži čini naša stopala mekanijim. Isto tako, pomoću pjeska naše tijelo apsorbuje elektrone, što poboljšava naše zdravlje i usporava starenje. Topao pjesak pod stopalima umiruje. A uz sve to, hodanje plažom, budući da je malo otežanije, nam pomaže da sagorimo kalorije.

Zvuk

Zvuk valova umiruje um, jača mozak i kognitivne sposobnosti. Uz sve to, ima efekat meditacije na cijelo naše tijelo.

Boja

Studije su pokazale da osobe koje žive pored mora manje su izložena stresu. Prema istraživanjima, postoji veza između zdravlja i plave boje vode i neba. Općenito, plava boja umiruje i opušta. Stoga, plaža je idealno mjesto ukoliko smo u potrazi za mirom i tišinom.

/HMS/

error: Content is protected !!